Narenciye Marmeladı

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 2

HAZIRLAMA SÜRESİ: 3

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

1 kg meyva (greyfrut, portakal, limon veya mandalina)
1 lt su
2 çay kaşığı limon tuzu
2 kg toz şeker




HAZIRLANIŞI

Meyvaları ovarak yıkandıktan sonra greyfrutu sekize, diğer meyveleri ise dörde dilimleyin. Çekirdeklerini çıkartıp ince bir kumaştan yapılmış bir torbaya doldurun. Dilimlenen meyvaları, 1 lt su dolu tencereye koyun ve kırkbeş dakika kaynatın. Çekirdek torbasını da suyun içine koyun. Kırkbeş dakika kadar sonra kaynayan meyvalara iki kg şeker ilave edip iyice karıştın ve tencerenin kapağını örtmeden bir saat daha kaynatın. Marmeladın kıvama gelip gelmediğini anlamak için, bir tabağa kaşıkla damlatıp parmağınızı içine hafifçe daldınlır, eğer pamağın çukurlaştırıp açtığı yer hemen kapanıyorsa henüz olmamış demektir. Kıvaına gelen mamneladın aldığı şekil hemen bozulmaz. Marmelât kıvama gelince çekirdek torbasını çıkartıp atın. Bir çay kaşığı suda erittiğiniz, iki çay kaşığı dolusu limon tuzunu marmelata ilave edilip kanıştırın. Bir kg meyve ile ortalama altı yedi adet orta boy kavanoz marmelat elde edebilirsiniz.

AFIYET OLSUN!

Anahtar Kelimeler: Narenciye Marmeladı tarifi, Narenciye Marmeladı nasıl hazırlanır, Narenciye Marmeladı nasıl yapılır, Narenciye Marmeladı yemek tarifi, Narenciye Marmeladı yapılışı