Portakallı ve hardallı kuzu et

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 3

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Amerikan Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

Portakal Sosu İçin Malzemeler
1 Su bardağı portakal suyu
50 gr. Hardal
2 yemek kaşığı kahverengi şeker
1-1/2 yemek kaşığı mısır nişastası

Malzemeler
500 gr. Doğranmış taze mantar
150 gr. Doğranmış yeşil soğan
2 yemek kaşığı soya yağı
1,5 kg kemiksiz kuzu eti
1 kg haşlanmış Amerikan Pirinci
Mandalina ve portakal dilimleri
Kavrulmuş badem




HAZIRLANIŞI

Portakal sosu için verilen malzemeleri kanştırıp bir kenarda bekletin. Bir tencerede soya yağında doğranmış taze mantar ve yeşil soğanı pişirip bir kenarda bekletin. Kuzu etini dilimleyerek kahverengi bir renk alana kadar kızartın. Hazırlamış olduğunuz portakal sosunu mantarlara ilave edin ve karıştırın. Haşlanmış Amerikan Pirincini de ekleyerek karışımı ısınıncaya kadar pişirin. Etleri ve portakal dilimlerini ilave edin. Üzerine kavrulmuş badem serperek servis yapın.

AFİYET OLSUN!

Anahtar Kelimeler: Portakallı ve hardallı kuzu et tarifi, Portakallı ve hardallı kuzu et nasıl hazırlanır, Portakallı ve hardallı kuzu et nasıl yapılır, Portakallı ve hardallı kuzu et yemek tarifi, Portakallı ve hardallı kuzu et yapılışı