Pirinçli pisi balığı yahnisi

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 3

HAZIRLAMA SÜRESİ: 3

MUTFAK: Amerikan Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

Pisi balığı filetosu 1.5 kg
Tuz
Acı biber sosu
Limon suyu 1 adet
Soğan 225 gr
Kereviz 150 gr
Yeşil biber 150 gr
Nebati yağ 100 ml
Sarmısak tozu
Un 90 gr
Tavuk suyu 450 ml
Amerikan pirinci 500 gr
Taze soğan halkaları (garnitür)


SERVİS BAŞINA BESİN DEĞERİ

Protein 29 gr
Yağ 27 gr
Karbonhidrat 48 gr
= 2430 Kj
580 kcal




HAZIRLANIŞI

Kedi balığı filetosunu küp şeklinde doğrayın ve tuz, karabiber, kırmızı biber, acı biber sosu ve limon suyuyla marine edin. Kıyılmış soğanları, dilimlenmiş kerevizi ve doğranmış biberi yağda ıslatın. Sarmısak tozu ilave edin ve karışımın üzerine un serpin. Tavuk suyunu ilave edin ve kaynatın. Doğranmış pisi balığını suyu içinde pişirin ve yahniye ilave edin. Tuz, kırmızı biber ve karabiber ilave edin. Pirinci tuzlu suda pişirin ve pisi balığı yahnisiyle birlikte servis yapın. Garnitür olarak taze soğan halkaları koyun.

BİLGİ Pisi balığı bir Amerikan tatlı su balığıdır. Sıkı beyaz etinin, özellikle marine yemekler için uygun özel bir tadı vardır. Pisi balığı yoksa yumuşak, sıkı etli bir beyaz balık da kullanabilirsiniz.


AFIYET OLSUN!

Anahtar Kelimeler: Pirinçli pisi balığı yahnisi tarifi, Pirinçli pisi balığı yahnisi nasıl hazırlanır, Pirinçli pisi balığı yahnisi nasıl yapılır, Pirinçli pisi balığı yahnisi yemek tarifi, Pirinçli pisi balığı yahnisi yapılışı