Havuçlu pilav

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 1

HAZIRLAMA SÜRESİ: 1

MUTFAK: Amerikan Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

Amerikan pirinci 1 kg
Sıcak et suyu 2 lt
Havuç 300 gr
Kuşbaşı tavuk eti 1/2 kg
Kuş üzümü 3 çorba kaşığı
Dereotu
Tuz
Karabiber


SERVİS BAŞINA BESİN DEĞERİ

Protein 16.5 gr
Yağ 8 gr
Karbonhidrat 83 gr
= 2032 Kj
486 kcal




HAZIRLANIŞI

Havuçları yıkayıp küçük küpler şeklinde doğrayın. Bir tencerede yağı kızdırın. İçine havucu, tavuk etini ekleyip kavurun. Ardından yıkayıp pirinci ekleyin. Birkaç dakika karıştırarak kavurduktan sonra su ve yeterince tuz ilave edin. Suyunu çekene kadar pişirin, 15 dakika kadar dinlendirin, dereotuyla süsleyip servis yapın.


AFIYET OLSUN!

Anahtar Kelimeler: Havuçlu pilav tarifi, Havuçlu pilav nasıl hazırlanır, Havuçlu pilav nasıl yapılır, Havuçlu pilav yemek tarifi, Havuçlu pilav yapılışı