Salatalık Biber Turşusu

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 3

HAZIRLAMA SÜRESİ: 3

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

1/2 kg sivri biber
13-15 adet küçük salatalık
2 su bardağı sirke
1 diş sarmısak
yanm demet maydanoz
tuz




HAZIRLANIŞI

Salatalık ve biberleri yıkayıp, bir iki yerlerinden çatalla delin. Dokuz su bardağı suya iki çorba kaşığı tuz koyup kaynatın. Biberleri ve salatalıkları bir daldınlıp hemen çıkarın. Kavanoza, sarmısak ve maydanozları kanşık olarak yerleştirin. Haşlama suyuna sirke katıp, üzerine boşalttıktan sonra uygun bir ağırlıkla kapağı kapatın. Salatalık ve biberler iyice sararınca turşu hazır demektir.

AFIYET OLSUN!

Anahtar Kelimeler: Salatalık Biber Turşusu tarifi, Salatalık Biber Turşusu nasıl hazırlanır, Salatalık Biber Turşusu nasıl yapılır, Salatalık Biber Turşusu yemek tarifi, Salatalık Biber Turşusu yapılışı