Meyvalı safran pilavı

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 3

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Amerikan Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

1/2 lt et suyu (hazır tablet olabilir)
Bir kutu safran
200 gr. Amerikan pirinci
300 gr. dana biftek
6 yemek kaşığı soya yağı
Karabiber
1 olgun mango
2 kiwi
3 yemek kaşığı fıstık
5 yemek kaşığı ahududu sirkesi




HAZIRLANIŞI

Kaynamış et suyuna safran, tuz, ve pirinci ekleyin. Kapağını kapatarak 20 dakika pişirin. Sonra süzün ve soğutun. Dana bifteklerini 1,5 cm. aralıklı dilimleyin. Sonra bunları küp şeklinde doğrayın. 2 Yemek kaşığı soya yağında bu etleri karıştırarak kızartın. Tuz ve karabiberini ekleyin. Soyulmuş mangonun çekirdeğini çıkartarak küp şeklinde parçalara ayırın. Soyulmuş kiwileri küp şeklinde doğrayın. Kiwi, mango, et ve pirinci salata tabağına alalım. Fıstıkları ilave edelim. Ahududu sirkesi, tuz, karabiber ve kalan soya yağından bir sos hazırlayalım. Bunu salatanın üstüne dikkatlice dökelim. 20 dk. buzdolabında sosun kıvamına gelmesi için bekleyelim.




AFIYET OLSUN!

Anahtar Kelimeler: Meyvalı safran pilavı tarifi, Meyvalı safran pilavı nasıl hazırlanır, Meyvalı safran pilavı nasıl yapılır, Meyvalı safran pilavı yemek tarifi, Meyvalı safran pilavı yapılışı