Zeytinyağlı Yer Elması

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 3

HAZIRLAMA SÜRESİ: 3

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

1/5 kg yer elması
1 adet soğan
1 çay fincanı margarin
1 yemek kaşığı dolusu kuru nane
Az tuz




HAZIRLANIŞI

Yer elmaları iyice yıkanıp ayıklanarak iri parçalara ayrılır ve bir tencereye konulur. Halka halka kesilmiş soğan, sıvıyağ ve bir çay bardağı kadar su, az tuz ilave edilip 20 dakika kadar orta hararette pişirilir ve ineceğine yakın nane ilave edilip tahta bir kaşıkla 1-2 kez karıştırılır ve tencerenin altı kapatılır. Soğuduktan sonra servis yapılır.




AFIYET OLSUN!

Anahtar Kelimeler: Zeytinyağlı Yer Elması tarifi, Zeytinyağlı Yer Elması nasıl hazırlanır, Zeytinyağlı Yer Elması nasıl yapılır, Zeytinyağlı Yer Elması yemek tarifi, Zeytinyağlı Yer Elması yapılışı