Sebzeli Balık Pilaki

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 1

HAZIRLAMA SÜRESİ: 1

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

1 kg ağılığında bir balık (*)
2 adet domates (ya da 1 çorba kaşığı salça)
1 diş sarmısak
4 adet tatlı sivri biber
2 adet defne yaprağı
1 adet limon
1 adet yumurta
1 baş soğan
1 çay bardağı ayçiçek yağı
50 gr tereyağı

(*) kefal, karagöz,mercan,lüfer, sazan, hamsi vs.




HAZIRLANIŞI

Rafine yağı bir tencerede ateşe koyun. Soyup, ufak ufak doğradığınız sarmısak, soğan ve biberleri yağda pembeleştirirken soyulmuş domatesleri de küp küp doğrayıp, ilâve edin. Domatesler yeterince olgun değillerse bir çorba kaşığı salçayı bir bardak suda eriterek kullabilirsiniz. Bu karışımı 5 dakika kadar kaynatıp, bir sos elde edin.
Ateşe dayanıklı bir tepsiye hazırlanan sosun yarısını koyun, balıkları yerleştirin, geri kalan sosu üzerlerine dökün. Ağır ateşte veya fırında kapağı kapalı olarak, yanm saat pişirin.
Yumurta sarısı ve limonla terbiye hazırlayın, üzerine kızdırılmış tereyağ dökün, maydanozla süsleyerek servis yapılır.

AFIYET OLSUN!

Anahtar Kelimeler: Sebzeli Balık Pilaki tarifi, Sebzeli Balık Pilaki nasıl hazırlanır, Sebzeli Balık Pilaki nasıl yapılır, Sebzeli Balık Pilaki yemek tarifi, Sebzeli Balık Pilaki yapılışı