Lahmacun Böreği

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 3

HAZIRLAMA SÜRESİ: 3

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

Yarım paket kuru maya
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı ılık süt
Az miktar tuz ve karabiber
3 yumurta
2,5 bardak kadar un

Harcı için
Yarım kilo kıyma
2 adet orta boy soğan
3 adet yeşil biber
2 adet domates
2 yemek kaşığı margarin




HAZIRLANIŞI

Maya bir bardak ılık su ile yumuşatılır. Un, ılık süt, tuz, maya hepsi bir arada yoğurulur. Hamur 2 saat kadar dinlendirilir. Dinlenen hamur kabarır. Hamur dinlenirken soğanlar ince ince doğranır. Biberler ufak ufak kesilir. Kıyma, soğan, yeşil biber hafifçe kızdırdığımız margarinde 5 dakika kadar çevrilir. Üzerine rendelenmiş domates ilave edilir ve çay kaşığının ucu ile tuz ve aynı ölçüde karabiber eklenir. 2-3 dakika bu şekilde pişirilir. Öte yandan 2 saat kadar dinlenmiş olan hamurdan yumurta büyüklüğünde toplar koparılır ve el ile ufak lahmacun ebadında şekil verilir. Herbirinin üzerine hazırlanan bu harçtan konulur. 160 derecede 25 dakika kadar pişirilir. Çıkmasına yakın 3 yumurta çırpılıp herbirinin üzerine gezdirilir ve 2 dakika sonra fırından çıkarılır.




AFIYET OLSUN!

Anahtar Kelimeler: Lahmacun Böreği tarifi, Lahmacun Böreği nasıl hazırlanır, Lahmacun Böreği nasıl yapılır, Lahmacun Böreği yemek tarifi, Lahmacun Böreği yapılışı