Tel Kadayıf

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 3

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

Yarım paket margarin
1/2 kilo tel kadayıf
3 su bardağı süt
150 gr ceviz

Şurup için
3 su bardağı su
3 su bardağı şeker
1/2 limon suyu




HAZIRLANIŞI

Şurup hazırlanır ve soğumaya bırakılır. Tepsi yağlanır. Tel kadayıfın yarısı tepsiye yayılır orta kalınlıkta dövülmüş ceviz kadayıfın her tarafına gelecek şekilde serpiştirilir, tekrar bir kat kadayıf konulur. Üzerine hafifçe erittiğimiz yağ gezdirilir ve 180 derece fırında pembeleşene kadar pişirilir. Fırından çıkan sıcak kadayıfın üzerine hafifçe ılıtılan süt gezdirilir. Daha sonra soğutulmuş olan şurup tatlının üzerine dökülür.

Not Tatlı sıcak şurup soğuk olmalıdır.




AFIYET OLSUN!

Anahtar Kelimeler: Tel Kadayıf tarifi, Tel Kadayıf nasıl hazırlanır, Tel Kadayıf nasıl yapılır, Tel Kadayıf yemek tarifi, Tel Kadayıf yapılışı