Kereviz Çorbası

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 3

HAZIRLAMA SÜRESİ: 3

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

2 adet kereviz
3 adet havuç
1,5 litre su (yaklaşık 6 bardak)
3 kaşık un
1 soğan
2 kaşık margarin
Yeteri kadar tuz




HAZIRLANIŞI

Yağ hafifçe eritilir. İçine ince doğranmış soğan ilave edilir. Birkaç kez çevrilir. Üzerine yıkanmış ayıklanmış ve ufak ufak doğranmış kereviz ve havuçlar ilave edilir. 1-2 kez daha çevrilir. Üzerine hafifçe sulandırılmış, boza kıvamına getirilmiş un ilave edilir. Bu şekilde de 1-2 defa çevrildikten sonra üzerine su ilave edilip yarım saat kadar pişirilir. Arzuya göre tuz konur.

Not ve öneri Kereviz sapları ayrılıp çorbanın pişmesine yakın ince ince doğranmış olarak ilave edilirse daha lezzetli olur.




AFIYET OLSUN!

Anahtar Kelimeler: Kereviz Çorbası tarifi, Kereviz Çorbası nasıl hazırlanır, Kereviz Çorbası nasıl yapılır, Kereviz Çorbası yemek tarifi, Kereviz Çorbası yapılışı