Kış Türlüsü (zeytinyağlı)

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 2

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

2 adet havuç
2 adet kereviz
1 adet patates
½ kilo yer elması
1 yemek kaşığı pirinç
1 çay bardağı zeytinyağı
1 adet kesme şeker
1 adet soğan
yeteri kadar tuz




HAZIRLANIŞI

Tencereye halka halka doğranmış soğanlar, yıkanıp ayıklanmış ve tavla zarı büyüklüğünde doğranmış havuç, iri küpler halinde kesilmiş kereviz (yaprakları ile beraber) ve yer elması konur. Üzerine yıkanıp ayıklanmış pirinç serpiştirilir, şeker ve zeytinyağ ilave edilir. Yeterince tuzda eklenerek ateşe konur. Bir çay bardağı su ilave edilip 20 dakika kadar pişirilir.



AFIYET OLSUN!

Anahtar Kelimeler: Kış Türlüsü (zeytinyağlı) tarifi, Kış Türlüsü (zeytinyağlı) nasıl hazırlanır, Kış Türlüsü (zeytinyağlı) nasıl yapılır, Kış Türlüsü (zeytinyağlı) yemek tarifi, Kış Türlüsü (zeytinyağlı) yapılışı