Sakızlı Muhallebi

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 2

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

1 kg süt
2 kahve fincanı toz şeker
2 kahve fincanı un
1 adet yumurta
1 yemek kaşığı tereyağ
1 paket damla sakızı




HAZIRLANIŞI

Bütün malzeme çukur bir tencereye konulup, tahta bir kaşıkla çok ağır ateşte süt kaynayana kadar karıştırılır. Kaynadıktan 5 dakika sonra cam bir kaseye alınır ve soğuyana dek mikserle çırpılır ve soğumaya bırakılır.




AFIYET OLSUN!

Anahtar Kelimeler: Sakızlı Muhallebi tarifi, Sakızlı Muhallebi nasıl hazırlanır, Sakızlı Muhallebi nasıl yapılır, Sakızlı Muhallebi yemek tarifi, Sakızlı Muhallebi yapılışı