Bıldırcın Izgara

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 2

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

5 adet bıldırcın
Tuz, karabiber

5 Kişilik




HAZIRLANIŞI

Bıldırcınların tüylerini yolup, ıslak bir bezle iyice silin. Yıkayıp, kuruladıktan sonra ortalarından ikiye kesip, içini temizleyin ve kemiklerini çıkarın. Sert bir cisimle ( merdane, et tokmağı vs.. ) ile etleri ezip yassıltın. Daha sonra tuzlayıp, ızgaraya koyun. Bir tarafı, pişince diğer tarafını çevirip, pişirin. Tuz, karabiber serpip, servis yapın.

AFIYET OLSUN!

Anahtar Kelimeler: Bıldırcın Izgara tarifi, Bıldırcın Izgara nasıl hazırlanır, Bıldırcın Izgara nasıl yapılır, Bıldırcın Izgara yemek tarifi, Bıldırcın Izgara yapılışı