Etli Pırasa Dolması

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 4

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

1kg pırasa, 1adet soğan, 1adet domates, 1çay bardağı pirinç, 250gr kıyma, 1çay bardağı sıvıyağ, 1kaşık salça, 1bardak sıcak su, tuz




HAZIRLANIŞI

Pırasaların kök kısımlarını yapraklarından ayırın. Kök kısımlarını 10cm uzunlukta bölün. Haşlayın. Pirinci yıkayıp haşlayın. Her parçanın içinden 4-5 kat kalacak şekilde içini çıkarın. Domatesi ve soğanı doğrayın. Yağda soğan ve kıymayı kavurup domatesi ve salçayı katın. Süzdüğünüz pirinci ilave edip 3dk kadar pişirin. Bu harcı pırasaların içine doldurun 1bardak sıcak su katıp orta ateşte 10dk pişirin

Anahtar Kelimeler: Etli Pırasa Dolması tarifi, Etli Pırasa Dolması nasıl hazırlanır, Etli Pırasa Dolması nasıl yapılır, Etli Pırasa Dolması yemek tarifi, Etli Pırasa Dolması yapılışı