Bürüksel Lahana Dolması

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 3

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

800gr bürüksel lahanası, 300gr kiraz domates, 150gr kıyma, 2adet soğan, 1kaşık salça, 1fincan pirinç, ½ bardak sıvıyağ, 1bardak sıcak su, tuz-karabiber




HAZIRLANIŞI

Lahanaları temizleyip sap kısımlarından kesin ve içlerini oyun. Soğanları doğrayın; kıyma, salça, pirinç, baharat, 1kaşık su ve 2kaşık yağ ile karıştırın. Bu harcı lahanaların içine doldurun. Düz bir tencereye yan yana dizin. Kalan yağı üzerine gezdirip suyu katın orta ateşte 15dk pişirip domatesleri atın ve 5dk kadar da kısık ateşte pişirin. 20dk içinde hazır olacaktır.

Anahtar Kelimeler: Bürüksel Lahana Dolması tarifi, Bürüksel Lahana Dolması nasıl hazırlanır, Bürüksel Lahana Dolması nasıl yapılır, Bürüksel Lahana Dolması yemek tarifi, Bürüksel Lahana Dolması yapılışı