Mengen Pilavı

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 3

HAZIRLAMA SÜRESİ: 3

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

2bardak baldo pirinç, 100gr kuzu eti, 1adet soğan, 1adet yeşilbiber, 2adet domates, 5adet mantar, 1tutam dereotu, 50gr margarin, tuz




HAZIRLANIŞI

Pirinci yıkayıp ıslatın, ½ saat bekletin. Eti doğrayıp kavurun üzerine biberi ve soğanı ekleyip iyice soteleyin. Domatesi kabuğunu soyup doğrayın, mantarla beraber ete ilave edin. Az da su katarak etleri pişirin. Etler pişerken pilavı yapmaya başlayın. Süzdüğünüz pirinci yağda kavurun pişen etli karışımı pirince katın. Suyunu tuzunu ayarlayarak kısık ateşte pişmeye bırakın. Pişen pilavı 10dk dinlendirip servis tabağına alın üzerine kıyılmış dereotu serpin.

Anahtar Kelimeler: Mengen Pilavı tarifi, Mengen Pilavı nasıl hazırlanır, Mengen Pilavı nasıl yapılır, Mengen Pilavı yemek tarifi, Mengen Pilavı yapılışı