Kabaklı Piliç Sote

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 3

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

2adet kabak, 2adet tavuk göğsü, 1adet soğan, 2adet domates, 2adet yeşilbiber, 2kaşık un, 1bardak süt, 100gr rendelenmiş kaşar peyniri, sıvıyağ, su, tuz, kekik




HAZIRLANIŞI

Kabaklar hariç sebzeleri ve tavukları doğrayın. Soğanı yağda kavurun, tavukları ekleyin 3dk daha karıştırarak kavurun ve domates ile biberi ekleyin. Az su katarak kısık ateşte pişirin. Kabakları rendeleyin ayrı bir kaba alın, kısık ateşte yumuşayana kadar pişirin. Ayrı bir tava içinde de yağ kızdırın, unu kavurup kabaklara katın ardından sütü döküp kaynayana kadar karıştırın. Altını kapatırken peyniri serpin. Servis tabağına alın kabakların ortasına bastırıp çukurlaştırın. Bu çukura hazırladığını tavuk soteyi yerleştirin. Kekik serperek servise sunun.

Anahtar Kelimeler: Kabaklı Piliç Sote tarifi, Kabaklı Piliç Sote nasıl hazırlanır, Kabaklı Piliç Sote nasıl yapılır, Kabaklı Piliç Sote yemek tarifi, Kabaklı Piliç Sote yapılışı