Muzlu Islak Kek

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 3

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

3adet muz, 200gr margarin, 1,5bardak un, 1bardak şeker, 1fincan süt, 1çay bardağı şerbet, 1çay bardağı krema, 2kaşık esmer şeker, 100gr kuru üzüm




HAZIRLANIŞI

Muzlardan ikisini püre yapın, bir kap içinde 150gr margarin, toz şekeri, yumurtayı ve unu karıştırın. Sütü ve kuru üzümleri ekleyip tekrar karıştırın. Bu karışımı kalıba aktarıp 170derecede 20dk pişirin.
50gr margarini küçük bir tavada eritin esmer şekeri karıştırarak kısık ateşte eritin. Altını kapatıp kremayı ve şerbeti karıştırın. Soğuyan keki kalıptan ayırın (ters kalsın) üzerine hazırladığınız sosu dökün. Kalan muzu dilimleyin ve kekin üzerini süsleyin.

Anahtar Kelimeler: Muzlu Islak Kek tarifi, Muzlu Islak Kek nasıl hazırlanır, Muzlu Islak Kek nasıl yapılır, Muzlu Islak Kek yemek tarifi, Muzlu Islak Kek yapılışı