Vanilyalı Karamel Tatlı

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 4

HAZIRLAMA SÜRESİ: 3

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

1kg süt, 2bardak şeker, 1paket vanilya, 6adet yumurta




HAZIRLANIŞI

Sütü bir tencereye dökün üzerine 1bardak şeker ve vanilyayı katarak kısık ateşte karıştırarak ılıtın. Yumurtaları çırpın altını kapattığınız süte ekleyerek iyice karıştırın. Küçük bir tava içinde de şekeri koyulaştırın; rengi değişene kadar kısık ateşte karıştırın. Bu şekeri kaselere aktarın üzerine de sütlü karışımdan dökün. Fırın tepsisi içine su dökün kaseleri yerleştirin 160derecede 30dk pişirin. (benmari) ılındıkları vakit buzdolabında soğutun ve soğuk olarak servise sunun.

Anahtar Kelimeler: Vanilyalı Karamel Tatlı tarifi, Vanilyalı Karamel Tatlı nasıl hazırlanır, Vanilyalı Karamel Tatlı nasıl yapılır, Vanilyalı Karamel Tatlı yemek tarifi, Vanilyalı Karamel Tatlı yapılışı