Acı Badem Kurabiyesi

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 2

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

4adet yumurta akı, 1bardak şeker, 1bardak toz fındık, ½ limon suyu




HAZIRLANIŞI

Yumurta akı, toz fındık ve şekeri bir tencere içinde kısık ateşte çırpın. Şeker eriyince limonu sıkın karıştırın. Ocağın altını kapatın. Bu karışımı tezgaha döküp soğutun. 15dk sonra karıştırın ve düz şanti torbasına doldurun. Kullanacağınız fırın tepsinse yağlı kağıt serin üzerine torbadaki hamuru parça parça sıkın. 160derecede 15dk pişirin.

Anahtar Kelimeler: Acı Badem Kurabiyesi tarifi, Acı Badem Kurabiyesi nasıl hazırlanır, Acı Badem Kurabiyesi nasıl yapılır, Acı Badem Kurabiyesi yemek tarifi, Acı Badem Kurabiyesi yapılışı