Mantarlı Tavuk

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 3

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

4 adet tavuk göğsü
1 paket kremalı mantar çorbası
2 bardak su
1 bardak süt
1'er tutam tuz
karabiber
kekik
kırmızı biber
1 diş sarımsak
50 gr kaşar peyniri




HAZIRLANIŞI

Tavuk parçaları içerisine tüm baharatların konulduğu süt içerisinde, yayvan bir kapta 1 saat bekletilir. Mantar çorbası,1 bardak su ile birlikte pişirilir. Tavuk parçaları fırın kabına alınır. Üzeri hafifçe kızarana kadar
pişirilir. Daha sonra üzerine mantar çorbası dökülür, bir süre daha pişirildikten sonra, üzerlerine kaşar peynirler konur. Kızarınca fırından alınıp servis yapılır.

Afiyet Olsun !

Esra Sinanoğlu'na teşekkür ederiz.

Anahtar Kelimeler: Mantarlı Tavuk tarifi, Mantarlı Tavuk nasıl hazırlanır, Mantarlı Tavuk nasıl yapılır, Mantarlı Tavuk yemek tarifi, Mantarlı Tavuk yapılışı