Patates Çöreği

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 3

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

içi için
1 çorba kşığı salça
1 çay bardağı zeytinyağı
4 adet rendelenmiş patates
tuz
karabiber
kimyon

hamuru
1 çay bardağı yoğurt
200 gr margarin
1 paket kabartma tozu
alabildiği kadar un
tuz




HAZIRLANIŞI

Soğanı çok ince doğrayın ve zeytinyağında kavurun. Bu arada patatesleri rendeleyin ve rendelenmiş patatesleri de tavaya ekleyin. Kavurmaya devam edin. Hafif pembeleşince baharatı, tuzu ve salçayı ekleyip iyice karıştırın sonra soğumaya bırakın. Yumurtalardan birinin sarısını ayırın. Başka bir kapta yoğurt, margarin ve yumurtaları iyice çırpın. Kabartma tozu ve unu da ekledikten sonra iyice yoğurun. Ardından hamuru 3'e ayırın. Sonra sırasıyla hepsinin merdane ile 1 cm kadar inceltene kadar açın. Hamurlardan birinin üzerine patatesli harcın bir kısmını sürün, hamuru rulo yapıp bıçak ile dilimlere ayırın. Diğer hamurları da aynı işlemlerden geçirin, ayırdığınız yumurta sarısını üzerlerine sürün ve dilimleri 200° ısılı fırında pişirin.

Afiyet Olsun !

Ayşe Demir'e teşekkür ederiz.

Anahtar Kelimeler: Patates Çöreği tarifi, Patates Çöreği nasıl hazırlanır, Patates Çöreği nasıl yapılır, Patates Çöreği yemek tarifi, Patates Çöreği yapılışı