Sarmısaklı Acı Sos

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 2

HAZIRLAMA SÜRESİ: 1

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

4 diş sarmısak
2 adet acı yeşil biber
2 adet acı kırmızı biber
1 demet maydanoz
50 gr toz şeker
5 yemek kaşığı zeytinyağı
4 yemek kaşığı beyaz üzüm sirkesi
tuz
yeterli miktarda su (takribi 450 ml)




HAZIRLANIŞI

Biberleri uzunlamasına kesip açtıktan sonra saplarını ve çekirdeklerini çıkartın ardından çok ince ince doğrayın. Sarmısakları da soyduktan sonra yine çok ince kıyın. Su, sirke, şeker, tuz, sarmısaklar ve biberi 5 dakika kadar orta ateşte kaynatın, soğutun ve maydanozları da kıyıp zeytinyağı ile beraber sosa ilave edin.

Afiyet Olsun !

Aydın Küçük'e teşekkür ederiz.

Anahtar Kelimeler: Sarmısaklı Acı Sos tarifi, Sarmısaklı Acı Sos nasıl hazırlanır, Sarmısaklı Acı Sos nasıl yapılır, Sarmısaklı Acı Sos yemek tarifi, Sarmısaklı Acı Sos yapılışı