Karamelli Şambalı Tatlısı

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 3

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

1 çay bardağı toz şeker
1 su bardağı irmik
1 su bardağı yoğurt
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 su bardağı un
şerbeti
2 su bardağı su
2 su bardağı tozşeker

süslemesi
badem yada fındık




HAZIRLANIŞI

Bir tencereye şekerin yarısını koyup, şeker sulanıp renk değiştirene kadar kavurun. Şeker rendi kahverengileşmeye başlayınca yarım su bardağı su ilave edin. Ağdalaşana kadar ocakta bırakın. Karamelleştiğinde içine kalan 1,5 su bardağı suyu ve şekerin kalanını ilave edin. Yeterli süre ocakta tuttuktan sonra soğumaya bırakın. Başka bir kapta şeker ve yoğurdu karıştırıp içine un ve irmiği de ekleyin. İyice karıştırdıktan sonra kabartma tozunu ve vanilyayı da ilave ederek çırpın. Küçük bir fırın kabını yağlayın şeker ve un serpiştirin. Hamuru boşalttıktan sonra üzerine iri dövülmüş fındık serpiştirip, önceden 200 derecede ısıtılmış fırına koyun. Fırından çıkartır çıkartmaz şerbeti üzerine dökün. Ardından üzerini tercihinize göre badem yada fındık ile süsleyin.

Afiyet Olsun !

Ayşe N. Açar'a teşekkür ederiz.

Anahtar Kelimeler: Karamelli Şambalı Tatlısı tarifi, Karamelli Şambalı Tatlısı nasıl hazırlanır, Karamelli Şambalı Tatlısı nasıl yapılır, Karamelli Şambalı Tatlısı yemek tarifi, Karamelli Şambalı Tatlısı yapılışı