Sütlü İrmik Tatlısı

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 3

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

1 kg süt
1 su bardağı irmik
7 çorba kaşığı toz şeker
1 paket vanilya
1 çorba kaşığı margarin
1 çorba kaşığı hindistancevizi
süs için
hindistancevizi
dövülmüş antep fıstığı veya tarçın




HAZIRLANIŞI

Soğuk süte toz şeker ve irmiği ekleyip kaynatın. Biraz koyulaşıp muhallebi kıvamına gelince vanilya margarin ve 1 çorba kaşığı hindistancevizi ekleyip boza kıvamına gelinceye kadar karıştırın. Boza kıvamına gelince ıslatılmış tepsi veya bir kalıba döküp soğutun.
Üzerini antep fıstığı veya tarçınla süsleyip dilimleyerek soğuk olarak servis yapın.

Afiyet Olsun !

Bilge Büyükdemirtaş'a teşekkür ederiz.

Anahtar Kelimeler: Sütlü İrmik Tatlısı tarifi, Sütlü İrmik Tatlısı nasıl hazırlanır, Sütlü İrmik Tatlısı nasıl yapılır, Sütlü İrmik Tatlısı yemek tarifi, Sütlü İrmik Tatlısı yapılışı