Patates Böreği

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 2

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

600 gr patates
1 bardak süt
1.5 çorba kaşığı margarin
hindistancevizi rendesi
tuz,karabiber




HAZIRLANIŞI

Patatesleri tuzlu suda haşlayıp, sıcak sıcak kabuklarını soyun, püre yapın. Bu püreyi bir bardak ılık sütle yumuşatıp, karıştırın. Hindistancevizi rendesini, karabiberi ve tuzu ilave ettikten sonra yine karıştırın. Bu karışıma yağın yarısını ekleyin. Biraz koyulaşması için bir süre ateşte tutun. Püre koyulaşınca, ocaktan alıp, soğutun. Yağlanmış bir fırın kabına koyun. Üzerine kalan yağı parça parça yerleştirip, kızgın fırında patatesin üzeri kızarana dek pişirin.
AFIYET OLSUN!

Anahtar Kelimeler: Patates Böreği tarifi, Patates Böreği nasıl hazırlanır, Patates Böreği nasıl yapılır, Patates Böreği yemek tarifi, Patates Böreği yapılışı