Bisküvili Prenses Tatlısı

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 3

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

Alt için
5 su bardağı süt
1 su bardağı şeker
1 su bardağı un
1 paket margarin
1 paket kakaolu bisküvi
Üst için
1 su bardağı süt
1 su bardağı su
1 su bardağı şeker
3 yemek kaşığı un
1 yumurta sarısı




HAZIRLANIŞI

Un, şeker, süt, margarin bir tencereye koyulur ve kaynayıp puding kıvamına gelinceye kadar karıştırılır. Daha sonra ocaktan alınır ve mikserle en az 15 dakika karıştırılır. Bu arada bir kaba süt ile ıslatılmış bisküviler dizilir. Üzerine hazırladığımız muhallebi dökülür.
Üst Hazırlanışı
Un, şeker, süt, su ve yumurta bir tencerede kaynayıncaya kadar karştırılır daha sonra ocaktan alınır ve mikserle en az 15 dakika karıştırılır.
Arzuya göre daha önce hazırladımız muhallebinin üstüne bir kat daha sütle ıslatılmış bisküviler dizilir. Eğer bir kat daha bisküvi istenmiyorsa muhallebinin üstüne hazırladığımız sos dökülür ve buzdolabında 30 dakika bekletildikten sonra servise sunulur.
PÜF NOKTASI tatlının maksimum lezzetinde olması isteniliyorsa bahsedilen sürelerde mikserle karıştırmak şarttır. Sürelerde kısaltma yapmayınız.

Afiyet Olsun !

Fatma Altunsoy'a teşekkür ederiz.

Anahtar Kelimeler: Bisküvili Prenses Tatlısı tarifi, Bisküvili Prenses Tatlısı nasıl hazırlanır, Bisküvili Prenses Tatlısı nasıl yapılır, Bisküvili Prenses Tatlısı yemek tarifi, Bisküvili Prenses Tatlısı yapılışı