Etli Şakşuka

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 1

HAZIRLAMA SÜRESİ: 1

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

1/2 kg az yağlı kuzu kuşbaşı et
6-7 adet dolmalık biber
2 adet acı sivri biber
2-3 orta boy domates
2 orta boy kuru soğan
kibrit kutusu kadar margarin
tuz, karabiber
4-5 adet yumurta




HAZIRLANIŞI

Önce kuzu eti suyunu çekince, yemeklik doğradığınız kuru soğanı ilave edip, biraz kavurun. Daha sonra üzerini örtecek kadar sıcak su ilave edip, etler yumuşayana kadar pişirin. Dolma biberleri yıkayıp boyuna olarak dörde bölün. Domatesleri yemeklik doğrayın. Arzuya göre acı biberleri de doğrayın. Hepsini, tuz ve karabiberini ilave edip, pişirin. İneceğine yakın içine yumurtaları kırıp, kapağını kapatın. Yumurtalar pişince servis yapın.

Afiyet olsun !

Şule Çilingiroğlu'na teşekkür ederiz.

Anahtar Kelimeler: Etli Şakşuka tarifi, Etli Şakşuka nasıl hazırlanır, Etli Şakşuka nasıl yapılır, Etli Şakşuka yemek tarifi, Etli Şakşuka yapılışı