Yağsız Elmalı Cevizli Kek

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 2

HAZIRLAMA SÜRESİ: 1

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

1,5 su bardağı şeker
2 bardak un
3 adet yumurta
2 adet elma
ceviz
tarçın
kabartma tozu




HAZIRLANIŞI

Elmaları küçük küçük doğrayın. Bir kapta yumurtaları ve şekeri çırpın. Unu ekleyerek tekrar çırpın. Dövülmüş ceviz ve tarçını ekleyip tekrar çırpın. En son elmaları ekleyin. Hamur koyu olursa biraz su ilave edebilirsiniz. Yağlanmış, unlanmış kalıba döküp, 185 derecede 45-50 dakika pişirin.

Afiyet Olsun !

Alev Dikmen'e Teşekkür ederiz.

Anahtar Kelimeler: Yağsız Elmalı Cevizli Kek tarifi, Yağsız Elmalı Cevizli Kek nasıl hazırlanır, Yağsız Elmalı Cevizli Kek nasıl yapılır, Yağsız Elmalı Cevizli Kek yemek tarifi, Yağsız Elmalı Cevizli Kek yapılışı