Pate Chinois

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 3

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

1/2 kg az yağlı kıyma
1 orta boy soğan
3 adet orta boy patates
3 diş sarmısak
Mısır püresi
Tereyağı
3/4 su bardağı süt
Tuz
Bazelik
Kırmızı Toz Biber




HAZIRLANIŞI

Yarım çorba kaşığı tereyağı ile kıymış olduğunuz soğan ve sarmısağı pembeleşinceye kadar pişirin. Hiç su eklemeden kıymayı üstüne koyun ve kıymanın kendi suyu ile pişmesini sağlayın. Diğer taraftan patatesleri kabuklarını soymadan haşlayın. Kıyma piştikten sonra derin orta boy bir fırın tepsisine alın. Üstüne mısır kremini dökün (eğer mısır kreminiz yoksa konserve edilmis mısır taneciklerini sütle ezin ve içine 1 tatlı kaşığı şeker koyarak karıştırın). Dikkat edilecek nokta etle mısır kremini karıştırmayın ve tabaka halinde kalmasını sağlayın. Ardından haşladığınız patatesleri soyun ve 3/4 su bardağı sütü, 3/2 çorba kaşığı tereyağı ve tuzu katarak ezin ve püre haline getirin. Hazırladığınız püreyi mısır kreminin üzerine serin ve yayın. Bazelik ve kırmızı toz biberle patatesin üstünü süsleyerek ısıtmaya bırakın. 300 C derecedeki fırında patatesin üstü kızarana kadar pişirin. (yaklaşık 20 dakika) Haşlanmış yumurta ve çoban salatasıyla sıcak olarak servis edin.

Not Bu yemek Canada'da ki Fransızların yöresel yemeği olup Québec Eyaletinde oldukça meşhurdur. Ülkeler kategorinizde Canada olmadığı için Turk Yemegi olarak işaretledim.

Afiyet Olsun.

Mahmut Ersan'a teşekkür ederiz.

Anahtar Kelimeler: Pate Chinois tarifi, Pate Chinois nasıl hazırlanır, Pate Chinois nasıl yapılır, Pate Chinois yemek tarifi, Pate Chinois yapılışı