Peynirli Patatesli Ay Çöreği

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 3

HAZIRLAMA SÜRESİ: 1

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

100 gr beyaz peynir
4 adet patates
3 adet taze soğan
1 demet maydanoz
hamur için
1 subardağı yoğurt
yarım paket kabartma tozu
alabildiğince un
çörek otu
tuz




HAZIRLANIŞI

Kulak memesi kıvamında bir hamur hazırlayın, 15 dakika dinlendirin. Bu arada haşlanmış patatesleri ezin ve diğer malzemeleri ekleyin. Hamurdan yumurta iriliğinde parçalar koparın ve elinizle nescafe tabağı büyüklüğünde açın. İçine harctan koyun, rulo yaparak sarın. İki ucunu içe doğru bükerek ve parmak uçlarıyla incelterek ay şekli verin. Ayırdığınız yumurta sarısını üzerine sürün. Hafifce yağlanmış fırın tepsisine dizin. Çörek otu serpip fırına sürün. Orta ısılı fırında çörekler pempeleşene kadar pişirin.

AFİYET OLSUN !

Filiz Coşkun'a teşekkür ederiz.

Anahtar Kelimeler: Peynirli Patatesli Ay Çöreği tarifi, Peynirli Patatesli Ay Çöreği nasıl hazırlanır, Peynirli Patatesli Ay Çöreği nasıl yapılır, Peynirli Patatesli Ay Çöreği yemek tarifi, Peynirli Patatesli Ay Çöreği yapılışı