Tavuk Göğsü

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 3

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

1 paket margarin
1 su bardağı un
1 paket vanilya
1 su bardağı şeker
4 su bardağı süt
Sosu için
1 paket margarin
1 adet yumurta
3 adet yemek kaşığı kakao
4 yemek kaşığı şeker




HAZIRLANIŞI

Margarin ile unu hafifce kavururken sütü, vanilyayı, şekeri ekleyip muhallebi oluncaya dek pisirin. Ilıkken mikser ile 10 dakika çırpın, kare bir kaba boşaltın. Sosu için margarini eritin, içine kakaoyu, şekeri koyarak 3 dakika çevirin. Ilıkken içine 1 yumurta koyun ve hızlı bir şekilde çırpın, soğumaya yakın önceki yapılan muhallebinin üzerine yayın. 24 saat buzdolabinda bekletin. daha sonra kareler halinde keserek servis yapın. İsteğe bağlı olarak üzerine hindistan cevizi serpilebilir.

AFİYET OLSUN !

Ulfet Uludağ'a teşekkür ederiz.

Anahtar Kelimeler: Tavuk Göğsü tarifi, Tavuk Göğsü nasıl hazırlanır, Tavuk Göğsü nasıl yapılır, Tavuk Göğsü yemek tarifi, Tavuk Göğsü yapılışı