Peynirli Poğaça

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 2

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

2 yumurta
1 su bardağı süt
1/2 su bardağı sıcak su
1/2 su bardağı yoğurt
1/2 su bardağı sıvı yağ
1/2 çay bardağı toz şeker
2tatlı kaşığı tuz
kibrit kutusu büyüklüğünde yaş maya
un
peynir
maydanoz




HAZIRLANIŞI

Toz şekeri sıcak suda eritin, maya koyun. Mayanın kabarmasını bekleyin. Bu karışımı geniş bir kaba alın, Süt, yağ, yoğurt,iki yumurtanın beyazı, tuz ve un ekleyin. Yumuşak bir hamur yoğurun. Hamur ceviz büyüklüğünde parçalara ayrılır. Bu parçalara içlerine peynir ve maydanoz koyarak şekil verin. Tepsiye dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürün. Şekillendirilen hamuru tepside bir buçuk iki saat mayalanmaya bırakın. 175 derecede kızarıncaya kadar pişirin.

AFİYET OLSUN !

Sare Harmancı'ya teşekkür ederiz.

Anahtar Kelimeler: Peynirli Poğaça tarifi, Peynirli Poğaça nasıl hazırlanır, Peynirli Poğaça nasıl yapılır, Peynirli Poğaça yemek tarifi, Peynirli Poğaça yapılışı