Viyana Şinitzeli

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 3

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Avusturya Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

600gr tavuk göğsü
1 çay kaşığı tuz
2 adet çırpılmış yumurta
1 kutu hamsi konservesi
3-4 çorba kaşığı ufalanmış ekmek içi
100 gr margarin
limon dilimleri




HAZIRLANIŞI

Tavuk göğüslerini incelene kadar dövün. Ekmek kırıntılarına tuz, karabiber katın ve göğüsleri bunlarla karıştırın. Kızgın yağda orta ateşte iki taraflarını da pişirin. Servis yaparken limon dilimleri ve rulo halinde hamsi yada sardalya filetoları ile süsleyin. Yanına garnitür olarak soğan ve patates kızartması yenir.

AFİYET OLSUN !

Ersan Doğan’a teşekkür ederiz.

Anahtar Kelimeler: Viyana Şinitzeli tarifi, Viyana Şinitzeli nasıl hazırlanır, Viyana Şinitzeli nasıl yapılır, Viyana Şinitzeli yemek tarifi, Viyana Şinitzeli yapılışı