Peynirli Börek

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 1

HAZIRLAMA SÜRESİ: 1

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

3 adet yufka
175 gr. margarin
200 gr peynir
arzuya göre maydanoz
1 adet yumura sarısı




HAZIRLANIŞI

Margarini yakmadan hafif ateşte eritin. Yufakalardan birini yayın, üzerine fırça yardımıyla eritilmiş yağdan sürün, diğer yufkayı bu yağlanmış yufkanın üzerine yerleştirin ve bu yufkanın üzerini de aynı şekilde yağlayın. Diğer yufakayı da ikinci yufkanın üzerine yerleştirin. Önce dörde bölün, dört parçadan her birini de tekrar ikiye bölün. Peynir ve maydanozdan yapılmış harçtan her bir parçaya yerleştirip sigara böreği şeklinde sarın. Bu sardığınız börekleri soğuk su dolu bir kabın içine koyup beş dakika dinlendirin. Elinizle sıkıp suyunu aldıktan sonra yağlanmış tepsiye yerleştirin. Üzerlerine yumurta sarısını sürüp orta hararetli fırında pişirin.

AFİYET OLSUN !

Selda Arslan Zırlı’ya teşekkür ederiz.

Anahtar Kelimeler: Peynirli Börek tarifi, Peynirli Börek nasıl hazırlanır, Peynirli Börek nasıl yapılır, Peynirli Börek yemek tarifi, Peynirli Börek yapılışı