Turçinik

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 3

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

4 adet patlıcan
6 adet domates
4 adet sivri biber
3-4 diş sarımsak
1 adet küp şeker
2 çorba kaşığı sirke
1 çay bardağı sıvı yağ
tuz
kırmızı pul biber




HAZIRLANIŞI

Patlıcanları közleyip kabuklarını soyun ve küp küp doğrayın. Diğer taraftan sıvı yağın içinde doğradığınız biberleri öldürün ve içine küp küp doğradığınız domatesleri, dövdüğünüz sarımsağı, sirkeyi, tuzu, kırmızı biberi ve şekeri ilave edin. Domatesler suyunu fazla çekmeden ve fazlaca ölmeden ateşin altını kapatın. Hazırlamış olduğunuz bu sosu küp küp doğradığınız patlıcanların üzerine dökün ve karıştırın. Ilık olarak veya soğuyunca servis tabağına alıp servis yapın.

AFİYET OLSUN !

AYLİN DÜZEL’e teşekkür ederiz.

Anahtar Kelimeler: Turçinik tarifi, Turçinik nasıl hazırlanır, Turçinik nasıl yapılır, Turçinik yemek tarifi, Turçinik yapılışı