Beğendili kebap

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 3

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

4 kişilik
1 1/2 su bardağı süt
1 çorba kaşığı un
2 adet patlıcan
2 çorba kaşığı tereyağı
tuz
3 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
1 adet soğan
1 çorba kaşığı salça
1 çorba kaşığı tereyağı
500 gr kuşbaşından daha iri doğranmış dana yada kuzu eti




HAZIRLANIŞI

Soğanı rendleeyin. sıkarak suyunu çıkarın. Etleri bir kaba koyun ve soğan rendesi ile suyunu üzerine dökün ve karıştırın. 5-6 saat buzdolabında bekletin. Tencerede bir çorba kaşığı tereyağını kızdırın. Etleri kendi suyunu bırakıp çekene kadar kavurun. Salçayı suda ezin ve biraz tuzla birlikte tencereye dökün. Et yumuşayana kadar pişirin.
Patlıcanları ocakta közleyin. Kabuklarını soyun ve 10 dakika limonlu suda bekletin. Sonra sıkarak suyunu çıkartın. Küçük bir tencerede tereyağın bir kaşığını kızdırın. unu ekleyip, sararana kadar kavurun. Ateşten alıp patlıcanlarla karıştırın. Tuzunu ayarlayın sonra döverek püre haline getirin. Kalan tereyağını ve kaşar peyniri rendesini de ekleyin. En son olarak da sütü ilave edin iyice karıştırın. Tabağa önce bu püreden koyun üzerine de etten ve etin kendi sosundan koyun. Arzu ederseniz tabağın kenarında ızgara da pişirilmiş sivri biber ve domates dilimleri de servis edebilirsiniz.

Anahtar Kelimeler: Beğendili kebap tarifi, Beğendili kebap nasıl hazırlanır, Beğendili kebap nasıl yapılır, Beğendili kebap yemek tarifi, Beğendili kebap yapılışı