Peynirli Tatlı
ZORLUK DERECESİ: 2
HAZIRLAMA SÜRESİ: 2
MUTFAK: Türk Mutfağı
GEREKLİ MALZEMELER
300 gr taze lor (yada labne peyniri)
5 çorbakaşığı tozşeker 
100 gr kakao
200 gr bisküvi
50 gr şamfıstığı 
hindistan cevizi rendesi
2-3 çorbakaşığı rom 
Karışık meyve şekerlemesi
süt
4 Kişilik
HAZIRLANIŞI
Taze lor (veya labne) peynirini  krema kıvamına  gelene kadar karıştırın. Kakaoyu katıp
yeniden iyice karıştırın. Tozşekeri ilave edin.  Bisküvileri toz haline gelinceye kadar dövüp  karışıma katın.
Karışıma, kıyılmış şamfıstıklarını ilave ettikten  sonra biraz süt ve romla yumuşatın.
Kalıbı fimle döşeyin. Hazırlanmış karışımı  buzdolabında en az 2.5- 3 saat bekletin.
Servis sırasında, servis tabağına kalıbı ters yüz edip, filmi çıkarın. Tatlının üzerini rendelenmiş hindistan cevizi ve karışık meyve şekerlemeleriyle süsleyin.
AFIYET OLSUN!
					Anahtar Kelimeler: Peynirli Tatlı tarifi, Peynirli Tatlı nasıl hazırlanır, Peynirli Tatlı nasıl yapılır, Peynirli Tatlı yemek tarifi, Peynirli Tatlı yapılışı