Kuru Biberle Muhammara

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 2

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

20adet kuru dolmalık kırmızıbiber, 3bardak ceviz içi, 13adet peksimet, nar pekmezi, 1bardak zeytinyağı, 1tatlı kaşığı kimyon, tuz, şeker




HAZIRLANIŞI

Kuru biberleri akşamdan ıslatın, ertesi gün suyunu iyice süzdürün. Biberleri ve peksimetleri havanda iyice dövün ve birbirine karıştırın. Cevizi kıyın onu da ekleyin. Kimyon, tuz, nar pekmezi ve şekeri de katarak karıştırmaya devam edin. En son zeytinyağını dökün ve boza kıvamına gelene kadar karıştırmaya devam edin. Koyulaştığında servise hazırdır.

Anahtar Kelimeler: Kuru Biberle Muhammara tarifi, Kuru Biberle Muhammara nasıl hazırlanır, Kuru Biberle Muhammara nasıl yapılır, Kuru Biberle Muhammara yemek tarifi, Kuru Biberle Muhammara yapılışı