Şehriyeli Bulgur Pilavı

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 2

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

2bardak bulgur, 1bardak tel şehriye, 1,5kaşık margarin, tuz, sıcak su, yenibahar




HAZIRLANIŞI

Bir tencere içinde ½ kaşık yağ eritip şehriyeyi kavurun. Rengi dönünce yeteri kadar su katarak kaynamaya bırakın. Su kaynayınca bulguru ekleyin, tuz ve baharat ayarlayın. Suyunu çekene kadar pişirin. pişince erimiş yağ gezdirip 20dk dinlendirin ve servis edin.

Anahtar Kelimeler: Şehriyeli Bulgur Pilavı tarifi, Şehriyeli Bulgur Pilavı nasıl hazırlanır, Şehriyeli Bulgur Pilavı nasıl yapılır, Şehriyeli Bulgur Pilavı yemek tarifi, Şehriyeli Bulgur Pilavı yapılışı