Etli Pilav

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 2

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

250gr kuşbaşı et, 2bardak pirinç, 2bardak et suyu, 1bardak su, 2kaşık margarin, tuz




HAZIRLANIŞI

Pirinci tuzlu ılık suda bekletin, et suyunu hazırlayın. Bir tencere içinde 2kaşık margarini kızdırın, etleri kavurun. Etler yumuşayınca hazırladığınız et suyunu tencereye aktarın, fazladan 1bardak daha su ilave edin ve kaynasın. Pirinci yıkayıp süzün, ardından tencereye aktarın. Tuzunu ayarlayın suyunu çekene kadar da kısık ateşte pişirin.

Anahtar Kelimeler: Etli Pilav tarifi, Etli Pilav nasıl hazırlanır, Etli Pilav nasıl yapılır, Etli Pilav yemek tarifi, Etli Pilav yapılışı