Fırın Sütlaç

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 3

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

8bardak süt, 1bardak şeker, 1fincan pirinç, 1kaşık pirinç unu, 1kaşık nişasta, ¼ bardak su, 1paket vanilya




HAZIRLANIŞI

Pirinci yıkayın, az suda haşlayıp süzün. 7bardak sütü ocağa alın ve kaynatmaya başlayın, kaynayınca pirinci katın ve karıştırın; kalan sütü pirinç unu, vanilya ve nişastayla karıştırıp kaynayan sütle katın ve iyice birbirlerine yedirin. 5dk sonra şekeri ekleyin karıştırarak kaynatmaya devam edin. Pişen sütlacı ısıya dayanıklı kaselere aktarın bunları da içi su dolu tepsiyle fırına verin. 180derecede üstleri kızarana kadar pişirin.

Anahtar Kelimeler: Fırın Sütlaç tarifi, Fırın Sütlaç nasıl hazırlanır, Fırın Sütlaç nasıl yapılır, Fırın Sütlaç yemek tarifi, Fırın Sütlaç yapılışı