Selanik Böreği

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 3

HAZIRLAMA SÜRESİ: 3

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

200gr kıyma, ½ bardak sıvıyağ, 2, 5bardak süt, 5adet yumurta, ½ demet maydanoz, tuz, aldığı kadar un




HAZIRLANIŞI

Yumurtaları, 4kaşık sıvıyağ ve tuz ile çırpın. Yavaş yavaş ta un katarak yumuşak bir hamur yapın. Hamuru 10eşit bezeye ayırın. 2kaşık yağda kıymayı kavurun, üzerine kıyılmış maydanoz ekleyin. Hazırladığınız bezeleri kullanacağınız tepsi büyüklüğünde açın. Tepsiyi yağlayın açtığınız yufkalardan 5tanesini yağlaya yağlaya tepsiye serin. Kıymalı karışımı yayın ve diğer yufkaları da aynı düzen ama bu kez buruşturarak serin. En son yufkaya da yağ sürün. Kare dilimlere bölün 200derecede kızartın. Kızardığı vakit fırından alıp üzerine sütü dökün 5dk daha fırında bekletin. Sütü çeksin.(fırını kapatmış olun) ılındığında servise sunun.

Anahtar Kelimeler: Selanik Böreği tarifi, Selanik Böreği nasıl hazırlanır, Selanik Böreği nasıl yapılır, Selanik Böreği yemek tarifi, Selanik Böreği yapılışı