Yufkalı Pilav

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 2

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

1adet yufka, 1bardak pirinç, ufak 1kutu konserve garnitür, 2kaşık dolmalık fıstık, 3kaşık margarin, 1,5bardak et suyu, tuz




HAZIRLANIŞI

Pirinci tuzlu suda ıslayın, et suyunu hazırlayın. Margarini eritip önce dolmalık fıstığı ardından yıkadığınız pirinci kavurun ve et suyunu aktarın, tuzunu da ayarlayarak kısık ateşte pişirin. demlendiği vakit garnitür ile karıştırın. Yufkayı yağladığınız yuvarlak bir tepsiye serin, ortasına garnitürlü pilavı koyun. Kenarlarını ortada birleştirerek yufkayı kapatın. Yumurtayı 1kaşık sıvıyağ ile çırpın yufkaya sürün. 180derecede kızarana kadar pişirin.

Anahtar Kelimeler: Yufkalı Pilav tarifi, Yufkalı Pilav nasıl hazırlanır, Yufkalı Pilav nasıl yapılır, Yufkalı Pilav yemek tarifi, Yufkalı Pilav yapılışı