Büryan Pilavı

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 3

HAZIRLAMA SÜRESİ: 3

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

1kg kuşbaşı et, 3bardak pirinç, 2demet taze soğan, 1tutam taze nane, 4kaşık margarin, 1bardak haşlanmış bezelye, tuz




HAZIRLANIŞI

Pirinci tuzlu sıcak suda ıslayın ½ saat şişsin. Taze soğanı ve naneyi doğrayın. 1kaşık margarini eritin etleri kavurun, üstünü kapatmayacak kadar su katıp haşlanmaya bırakın. Haşlanan etleri ayırın. Ayrı bir tencerede kalan yağı eritip süzdüğünüz pirinci kavurun rengi dönünce soğan ve naneyi ilave edin 2dk daha kavurun, soğanlar ölsün. Ayırdığınız et suyunu 5bardağa tamamlayarak pilava aktarın. Etleri ve haşlanmış bezelyeyi ilave edin, tuzunu da ayarlayarak orta ısıda suyunu çekene kadar pişirin. 20dk demlendirip servise sunun.

Anahtar Kelimeler: Büryan Pilavı tarifi, Büryan Pilavı nasıl hazırlanır, Büryan Pilavı nasıl yapılır, Büryan Pilavı yemek tarifi, Büryan Pilavı yapılışı