Mantı

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 4

HAZIRLAMA SÜRESİ: 3

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

500gr un, 500gr az yağlı kıyma, 1kg yoğurt, 2adet yumurta sarısı, 2kaşık margarin, tuz




HAZIRLANIŞI

Unu eleyin, geniş bir kaba alıp ortasını açın. Tuz serpin. Ilık su kullanarak kıvamında bir hamur yapın. Yoğrulmuş kıyma bir kapta dursun. Hazırladığınız hamurdan bezeler yapıp bunları bir bir açın. Ne çok ince ne de çok kalın olsunlar. Yufkalardan birini tezgaha serin keskin bir bıçak ile 4-5cm aralıklı dilimleyin. Fırça yardımıyla yumurta sarısı sürün. Kıymadan minik parçalar alıp dilimlerin ortasına koyun ve tek tek üçgen şeklinde kapatın. Mantılar hazır olduğu vakit kaynayan suda 15dk pişirin, suyunu süzün. Üzerine yoğurt ve salçalı yağ döküp servise sunun.

Anahtar Kelimeler: Mantı tarifi, Mantı nasıl hazırlanır, Mantı nasıl yapılır, Mantı yemek tarifi, Mantı yapılışı