Tencere Kebabı

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 4

HAZIRLAMA SÜRESİ: 3

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

1kg kemikli koyun eti, 4adet patlıcan, 2adet domates, 2adet soğan, 5adet yeşilbiber, 1fincan sıvıyağ, 1kaşık margarin, tuz-karabiber




HAZIRLANIŞI

Patlıcanları alacalı soyun, uzunlamasına dörde bölerek ince doğrayın. Tuzlu suda bekletin. Soğanları doğrayın. Bir tencere içinde margarini eritin etleri kavurun, soğan ve baharat ekleyin. 3bardak sıcak su katarak haşlamaya bırakın. Gerekirse daha fazla su ilave edebilirsiniz. Beklettiğiniz patlıcanları yıkayıp süzün, sebzeleri doğrayın. Patlıcanları kızartarak haşlanmış etlere diğer sebzelerle beraber katın. Etin suyuyla 10dk daha pişirin.

Anahtar Kelimeler: Tencere Kebabı tarifi, Tencere Kebabı nasıl hazırlanır, Tencere Kebabı nasıl yapılır, Tencere Kebabı yemek tarifi, Tencere Kebabı yapılışı