Fırında Kuzu Budu

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 3

HAZIRLAMA SÜRESİ: 3

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

1adet kuzu budu, 3adet patates, 2adet soğan, 2adet havuç, 5adet yeşilbiber, 2adet domates, 300gr bezelye, 120gr margarin, 2kaşık salça, tuz-karabiber




HAZIRLANIŞI

Soğanların kabuklarını soyun bütün olarak bir tencere içinde et ile beraber haşlayın. Üzerinde toplanan köpüğünü ayırın. Patatesleri soyup doğrayın. Domatesleri de iri dilimleyin. Yumuşayan eti fırın tepsisine alın, üzerine 3kaşık yağda kızdırdığınız salçayı yedirin. Çevresine patatesleri dizin et suyundan biraz dibine dökün ve170derecede et önlü arkalı (çevirirsiniz) kızarana kadar pişirin. Ayrı bir kap içine bezelyeyi ve doğradığınız havuçları haşlayın. Kalan yağda biberleri soteleyin. Pişen etin çevresine bu sebzeleri aktarın ve fırında birkaç dk ısıtarak servise sunun.

Anahtar Kelimeler: Fırında Kuzu Budu tarifi, Fırında Kuzu Budu nasıl hazırlanır, Fırında Kuzu Budu nasıl yapılır, Fırında Kuzu Budu yemek tarifi, Fırında Kuzu Budu yapılışı