Peynirli Galeta

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 3

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

½ un 250gr. Sert peynir, 250gr. Eritilmemiş margarin, bir miktar karbonat, çörek otu veya yumurta sarısı




HAZIRLANIŞI

Geniş bir kabın içinde peynir ve margarin çatal yardımıyla iyice ezilir. Bu arada içine un katılıp karıştırılır, karışıma karbonat eklenip yoğrulur. Yoğrulan hamur iki eşit parçaya ayrılır. Ayrılan bu parçalardan birincisi oklava ile inceleşene kadar açılır. Bu inceleşen tabakanın üstüne çörek otu ya da yumurta sarısı sürülür. Daha sonra bu tabakadan istenilen büyüklükte parçalar alınıp istenilen şekil de verilip tepsinin içine sıralanır.
Aynı işlemi ikinci parça hamura da uygulayıp 170derecelik fırında pişirilir.

Anahtar Kelimeler: Peynirli Galeta tarifi, Peynirli Galeta nasıl hazırlanır, Peynirli Galeta nasıl yapılır, Peynirli Galeta yemek tarifi, Peynirli Galeta yapılışı